Ochrana osobních údajů v České republice v kontextu činnosti Úřadu pro ochranu osobních údajů - Klementová, Eva (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice ochrany osobních údajů v České republice se zřetelem na nedávno přijaté obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR). Práce popisuje úkoly, pravomoci a činnost Úřadu pro ochranu osobních údajů. Neméně důležitou částí práce je vysvětlení základních pojmů definovaných zákonem. Cílem práce je zhodnotit vývoj a strukturu vybraných činností Úřadu pro ochranu osobních údajů v období let 2010 až 2019.
Personal data protection in the Czech Republic in context of activities of the Office for Personal Data Protection
Keywords: osobní údaje; ochrana osobních údajů; Úřad pro ochranu osobních údajů; zákon o ochraně osobních údajů; zákon o zpracování osobních údajů; obecné nařízení o ochraně osobních údajů; personal data; personal data protection; Office for Personal Data Protection; Data Protection Act; Data Processing Act; General Data Protection Regulation