Založení podniku - Pluhařová, Sandra (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá procesem založení sociálního podniku. Cílem práce je dokázat, že i podnik takovéhoto charakteru může být ziskový a soběstačný. V první části práce je teoretický popis živnostenského podnikání. Druhá část práce je věnována samotnému procesu založení podniku v podobě sestavení podnikatelského plánu, v němž je popsána volba právní formy podniku, analýza trhu, popis samotného podniku, marketingový plán, organizační struktura, dodavatelé, analýza rizik a v závěru finanční plán.
Establishing a company
Keywords: company; establishing; cafe; blind people; business plan; podnik; založení; nevidomí; podnikatelský plán