Influence of M. Thatcher´s Policies on Ethnic Groups in the 1980s - Strýčková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato bakalářská práce zkoumá životy etnických skupin žijících ve Velké Británii, především během vlády ministerské předsedkyně Margaret Thatcher, tak jak jsou zobrazeny v románu White Teeth od Zadie Smith. V úvodní části je popsána politická situace ve Velké Británii v 70. a 80. letech. Následovně je pozornost věnována poválečné imigraci, asimilaci, integraci, fundamentalismu a dědictví původní kultury. V hlavní části pak bude provedena analýza zkušenosti etnických minorit v daném díle a jejich postoj k britské kultuře.
Vliv politiky Margaret Thatcher na etnické skupiny v 80. letech 20. století
Keywords: Thatcher, Margaret; White Teeth; etnické menšiny; asimilace; integrace; Thatcher, Margaret; White Teeth; ethnic minorities; assimilation; integration