Účetnictví malých dopravních firem a využití jeho informačních výstupů pro řízení firmy - Šulc, Radek (Univerzita Pardubice, 1997)
Cílem této diplomové práce bylo definovat vazby mezi účetnictvím, finanční analýzou a finančním řízením. První krok ke splnění tohoto cíle vyžadoval věnovat každé této oblasti samostatnou pozornost a to zejména ve vztahu ke vstupům a výstupům jednotlivých oblastí. Druhým a závěrečným krokem bylo hledání vazeb mezi jednotlivými oblastmi, které bylo provedeno na zpracování konkrétního příkladu. Postup zde byl takový, že na základě výstupů účetnictví jsem provedl finanční analýzu, jejíž výstupy sloužily jako podklad pro finanční řízení. Na základě provedeného příkladu se proto domnívám, že účetnictví, finanční analýza a finanční řízení představují uzavřený systém firemních financí.
Accounting for small transport companies and use its information outputs for control of the company
Keywords: účetnictví; finanční analýza; finanční řízení; accountancy; financial analysis; financial management