Využití 3D tisku v medicinálních aplikacích - Kadlec, Adam (Univerzita Pardubice, 2019)
V této bakalářské práci se pojednává o 3D tisku. Je zde shromážděna teorie o jeho historii, jednotlivých technologiícha používaných matriálech. Na tuto teorii následně navazuje využití těchto poznatků v medicinálním průmyslu a jejich převedení do praktického použití. Tato teoretická část se zaobírá zejména biotiskem, systémy 3D tisku, materiály aplikovaným i v medicíně a aplikacemi v personalizované medicíně a farmacii.
3D printing in medical applications
Keywords: 3D tisk; medicína; biomateriály; biotisk; farmacie; 3D printing; medicine; biomaterials; bioprinting; pharmacy