Historie umělého oplodnění na Moravě - Šmidáková, Barbora (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato diplomová práce je vypracována jako historická studie, která má sloužit jako přehled významných historických časových mezníku asistované reprodukce na Moravě, ale i ve světě. Teoretická část je zaměřena na vysvětlení pojmu neplodnost, léčbu neplodnosti a historii asistované reprodukce ve světě. Empirická část této diplomové práce je zaměřena na historii asistované reprodukce na Moravě. Pozornost je věnována významným osobnostem v asistované reprodukci na Moravě, dále je zde vytvořen i přehled vývoje legislativy a pojištění v oblasti asistované reprodukce a přehled narozených dětí z IVF a KET cyklu od roku 2007 do roku 2019.
History of artificial insemination in Moravia
Keywords: asistovaná reprodukce; historie; neplodnost; historie asistované reprodukce; assisted reproduction; history; infertility; infertility treatment; history of assisted reproduction; léčba neplodnosti