Kombinovaná mezinárodní přeprava ve firmě ČSAD LOGISTIK Ostrava a.s. - Hrubá, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2013)
Hlavním cílem bakalářské práce je porovnání nákladů na přepravu nákladu přímou cestou a s využitím kombinované dopravy na trase Olomouc - Rotterdam u společnosti ČSAD LOGISTIK Ostrava a.s. Práce je rozdělena do tří částí. První kapitola se zabývá teoretickou částí, kde je popsána charakteristika a členění kombinované dopravy. Druhá kapitola je zaměřena na představení společnosti ČSAD LOGISTIK Ostrava a.s., analýzu současného stavu a je vyhodnocena situace společnosti pomocí SWOT analýzy. Třetí kapitola obsahuje zhodnocení přepravy z hlediska ceny i času a možné návrhy na zlepšení.
Combined International Transportation of ČSAD LOGISTIK Ostrava a.s.
Keywords: kombinovaná doprava; mezinárodní kamionová doprava; dopravní náklady; SWOT analýza; combinated transport; international truck transport; transport costs; SWOT analysis