Analýza hospodaření podniku - Vosičková, Petra (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato bakalářská práce je zaměřena na analýzu nákladů a výkonů ve vybraném podniku. Teoretická část se zabývá základním popsáním koncepce výkazu zisku a ztrát, základními pojmy souvisejícími s tématem bakalářské práce, tedy s výkony, výnosy, náklady a výsledkem hospodaření. Dále se zabývá principem horizontální a vertikální analýzy výkazu zisku a ztrát a analýzou bodu zvratu. Praktická část aplikuje horizontální a vertikální analýzu a analýzu bodu zvratu na konkrétním podniku GCE, s.r.o. za období 2011 - 2015. Praktická část se snaží postihnout specifika analýzy nákladů a výkonů ve vybraném podniku.
Cost and benefit analysis of chosen company
Keywords: náklady; výnosy; výkony; výsledek hospodaření; horizontální analýza; vertikální analýza; analýza bodu zvratu; costs; revenues; benefits; trading income; horizontal analysis; vertical analysis; break-even point