Implementace konceptu Smart City v prostředí měst České republiky - Jelínková, Nikol (Univerzita Pardubice, 2024)
Cílem bakalářské práce je vyhodnotit míru implementace principů konceptu Smart City ve vybraných městech České republiky. Předmětem práce je identifikace základních principů implementace konceptu Smart City do života vybraných měst a následné vyhodnocení, zda projekty navržené městy a samotná realizace projektů přispívá k naplnění konceptu Smart City. V teoretické části bakalářské práce bude vymezen pojem město, dále budou popsány indexy, pomocí kterých se měří kvalita lidského života. Dále bude vymezena problematika konceptu Smart City a jeho oblasti, jaký je základní postup při vytváření tohoto konceptu a kterými způsoby může být realizován a financován. Další část práce se bude zabývat konkrétními dokumenty, které definují indikátory pro implementaci konceptu Smart City. Tyto dokumenty budou v závěru teoretické části porovnány dle jejich společných a rozdílných oblastí. V praktické části bude práce zaměřena na vyhodnocení dopadů implementace konceptu Smart City do života obyvatel vybraných měst. Budou popsány strategické dokumenty a následně bude zhodnoceno jejich využití v daném městě. V závěru bakalářské práce bude vytvořena tabulka s uvedením společných a rozdílných cílů u vybraných měst.
Implementation of the Smart City concept in the environment of Czechian cities
Keywords: implementace konceptu Smart City; Smart City; chytré město; správa měst; implemetation of Smart City concept; Smart City; city management