Adaptační kurz jako součást prevence na základní škole - Klemová, Hana (Univerzita Pardubice, 2022)
Práce se zabývá tvorbou metodiky adaptačního kurzu pro nově vznikající kolektiv. Cílem práce je popsat důležitost adaptačních kurzů jako nedílnou součást primární prevence na základní škole a vytvořit konkrétní metodiku pro utváření a stmelování kolektivu. Východiskem pro metodickou část práce je zážitková pedagogika a její principy. Téma práce jsem si vybrala s cílem edukovat pedagogy o výhodách využívání principů zážitkové pedagogiky v rámci vzdělávání.
Keywords: adaptační kurz; primární prevence; školní třída; hra; rizikové chování; zážitková pedagogika; adaptation course; primary prevention; class; game; risky behaviour; experiential pedagogy