Realizace výukového modelu pro laboratoř - převodovka - Hnilica, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato práce je zaměřena na popis zařízení, používaných ke změně převodového poměru v automobilovém průmyslu. Zvýšená pozornost bude věnována zejména popisu jednotlivých částí a funkce celku. Cílem této práce je vytvořit výukový model, na kterém je možno vysvětlit a názorně demonstrovat funkci manuálně řazené pětistupňové převodovky a jejích jednotlivých částí. Dále pak, navrhnout způsob výuky na tomto modelu.
Implementation of tutorial model for the laboratory - gearbox
Keywords: gearboxes; gear equipment; Synchronization; reverse gear; gear wheels; tutorial models; převodovky; řadící zařízení; Synchronizace; zpětné chody; ozubená kola; výukové modely