Činnost archivů a právní zabezpečení archivních materiálů - Tinzová, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2017)
Práce popisuje činnosti archivů v České republice, přičemž se převážně věnuje oblasti ochrany archiválií, jak po stránce právní, tak po stránce praktické. V teoretické části je popsána současná archivní sít´, činnosti archivů vyplývající ze zákona, základní pojmy a historie Okresního archivu v Jeseníku a Zemského archivu v Opavě, na které se tato práce blíže zaměřuje. Praktická část popisuje již zmiňované archivy a jejich přístup k ochraně jim svěřených archiválií.
Archives activity and legal security of archival materials
Keywords: archivy; archiválie; činnost archivů; zabezpečení archivních materiálů; právní zabezpečení; archives; archive records; activities of the archives; security of archival materials; legal security