Regionální souvislosti Průmyslu 4.0 - Hrabčuková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2020)
Jedním z determinantů výkonnosti regionu je úspěšnost malých a středních podniků. Jejich činnost je často spjata přímo s regionem, ve kterém působí a jsou tak do jisté míry závislé na regionálním prostředí. Velkou výzvou, která před těmito podniky stojí, je adaptace na podmínky tzv. čtvrté průmyslové revoluce. Cílem této práce je na základě analýzy současné situace vyhodnotit připravenost podniků ve vybraném regionu na příchod Průmyslu 4.0.
Industry 4.0 in the regional context
Keywords: Průmysl 4.0; region; malé a střední podniky; digitalizace; Industry 4.0; region; small and medium-sized enterprises; digitisation