Studium síťování pojiv v přítomnosti gelových nano- a/nebo mikročástic s hydroxylovými funkčními skupinami, připravených emulzní polymerací - Machotová, Jana (Univerzita Pardubice, 2007)
Předmětem práce byla syntéza vodných disperzí funkcionalizovaných kopolymerních mikrogelových částic na bázi monomerů methylmethakrylátu, butylmethakrylátu, allylmethakrylátu a 2-hydroxyethylmethakrylátu. Připravené mikrogely byly studovány jako reaktivní polymerní palivo v kombinaci s filmotvornou vodnou disperzí a dvěma typy komerčních roztokových akrylátových pojiv.
Study of binder cross-linking in the presence of hydroxy-functionalised nano-/microgels prepared by emulsion polymerisation
Keywords: reaktivní mikrogely; emulzní polymerace; prekurzory síťování