Analýza a srovnání infrastruktury železničních terminálů a dopravních uzlů mezi "širokým" a "úzkým" rozchodem kolejí pro vybranou společnost - Solomka, Andrii (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice různých kolejových standardů na hraničních dopravních uzlech s Ukrajinou a zkoumá, jaké dodatečné problémy tato situace přináší. Práce zahrnuje analýzu faktorů, které ovlivňují rozvoj infrastruktury překládkových terminálů. Na základě této analýzy budou navrženy možné scénáře pro budoucí rozvoj pro vybranou společnost.
Analysis and comparison of railway terminal infrastructure and transport hubs between "broad" and "narrow" gauge tracks for a selected company
Keywords: železniční infrastruktura; rozchod koleje; železniční doprava; kombinovaná doprava; Ukrajina; terminál; railway infrastructure; track gauge; railway transport; combined transport; Ukraine; terminal