Průběh správního řízení v prvním stupni - Váchalová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2007)
Tato bakalářská práce pojednává především o průběhu správního řízení v prvním stupni. Je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola je zaměřena na vymezení pojmu, charakteristiku, právní úpravy a základní zásady správního řízení, na změny, které do průběhu správního řízení přináší nový správní řád, a některé důležité instituty, které se správním řízením v prvé instanci souvisejí. Druhá kapitola se zabývá postupem správního orgánu před zahájením řízení. Třetí kapitola je věnována otázkám spojeným s průběhem správního řízení v prvé instanci, a to v obecné rovině. Ve čtvrté kapitole jsou obecné poznatky získané studiem odborné literatury aplikovány do praktické činnosti celních orgánů. Na závěr praktické části bakalářské práce jsou zařazeny statistické údaje o řízení o celních deliktech a zhodnocení platné právní úpravy správního řízení.
First-instance administrative proceedings
Keywords: administrative proceedings; custom administration; Offences; správní řízení; celní správa; delikty