Hodnocení finanční situace města Trutnov - Rybenská, Alena (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce je zaměřena na hodnocení finanční situace obcí. Zabývá se zejména analýzou hospodaření obcí z hlediska příjmů, výdajů, rozpočtového hospodaření, likvidity a dluhové služby. Cílem je vyhodnotit finanční situaci obce Trutnov v letech 1996-2000.
The evaluation of the financial position of the municipality Trutnov
Keywords: obce; rating; ratingové agentury; Finanční analýza; finanční ukazatele; hospodaření obcí; obecní rozpočty; příjmy obce; výdaje obce; dluhová služba; Trutnov