Domácí násilí na ženách jako celospolečenský problém - Vandělíková, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato práce se zabývá domácím násilím na ženách. Stručně charakterizuje domácí násilí, kdo je násilná osoba, kdo je osoba ohrožená. Popisuje následky domácího násilí, a kde může oběť hledat pomoc. V praktické části je proveden vlastní kvantitativní výzkum s dotazníkovou metodou, kde zjišťuji, jak je veřejnost informovaná o problematice domácího násilí.
Domestic Violence on Women as a Societal Problem
Keywords: domácí násilí; oběi; agresoři; ženy; násilí; domestic violence; victim; aggressors; women; violence