Léčebna návykových nemocí Případové práce pacientů v odvykací léčbě - Tomášková, Jana (Univerzita Pardubice, 2015)
Diplomová práce je zaměřena na léčebnu návykových nemocí a zabývá se legislativou, závislostmi a jejich dělením, zařízením, které předcházejí nebo následují po léčebně. Dále je zde popis samotné léčebny návykových nemocí. Následuje i popis protidrogové strategie ČR a prevence samotná. Součásti práce je i kvalitativní výzkum, který se zabývá případovými studiemi pacientů v odvykací léčbě.
Addiction Recovery Center - Case Studies of Patients Undergoing Addiction Treatment
Keywords: addiction treatment; prevention; anti-drug programs; legislation; centres of treatment; léčebny návykových nemocí; strategie; prevence; závislosti; legislativa; zařízení