SPECT scintigrafické vyšetření pacientů s epilepsií - Kysilková, Sára (Univerzita Pardubice, 2025)
Bakalářská práce se věnuje SPECT scintigrafickému vyšetření u pacientů s epilepsií. Práce se skládá z teoretické a praktické části. Cílem teoretické části je objasnit podstatu epilepsie, základy nukleární medicíny, SPECT vyšetření, celkového pojetí práce radiologického asistenta z pohledu legislativy a rovněž vysvětlit principy radiologických standardů. Praktická část je věnována důkladné analýze dokumentů Místních radiologických standardů a odborných zahraničních publikací s cílem získat detailní náhled na akviziční parametry, které se využívají během SPECT scintigrafického vyšetření pacientů s epilepsií.
Brain SPECT imaging of patients with epilepsy
Keywords: epilepsie; SPECT; radiologický asistent; nukleární medicína; akviziční parametry; radiologické standardy; analýza; epilepsy; brain SPECT; radiology assistant; nuclear medicine; acquisition parameters; radiological standards; analysis