Počet zastávek vlaků kategorie Sp, R, Ex, IC, EC (dálkové dopravy) na území velkých měst - Lebeda, Jan (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce je věnována posouzení zastavování vlaků dálkové dopravy na území tří největších měst České republiky. Součástí práce bude analýza momentálně nastaveného systému zastavování. Ze stanoveného atrakčního obvodu a dalších údajů bude proveden následný návrh řešení, které by vedly ke zkvalitňování a zkracování jízdní dob železniční dopravy. Jednotlivé návrhy budou zhodnoceny. V závěru práce bude porovnána problematika se zahraničím.
The number of trains category Sp, R, Ex, IC, EC (long-haul) in the big cities
Keywords: železniční stanice; zastavování; časová dostupnost; vlaky dálkové dopravy; atrakční obvod; kvalitativní zóny; railway station; stopping; time accessibility; train long-distance transport; accessibility area; qualitative zone