Dluhopisy jako zdroj financování podniku - Caha, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2005)
V práci jsou představeny dluhopisy z pohledu emitenta jako možný zdroj financování podniku. Je zde popsán proces emise dluhopisů. Podrobněji jsou zkoumány dluhopisy společnosti Škoda Auto, a. s., uvedeny odhady nákladů vydání emise dluhopisů a životnosti emise dluhopisů. Na závěr je popsán a zhodnocen trh s podnikovými dluhopisy v České republice.
Bonds as a source of enterprise funding
Keywords: dluhopisy; emise dluhopisů; burza cenných papírů; Finanční analýza; finanční náklady; financování podniku; ŠKODA AUTO, a. s. Mladá Boleslav; trh cenných papírů