Soudobé trendy na finančních trzích - Vávrová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato bakalářská práce se zabývá soudobými trendy na finančních trzích. V úvodní části práce jsou vymezeny základní pojmy a popsány různé metody financování mezi ekonomickými subjekty. Následuje členění finančního trhu na jednotlivé dílčí segmenty a popis regulace a dohledu. V praktické části jsou popsány soudobé trendy vyskytující se na finančních trzích. Následuje nastínění trendů příštích let vycházejících z předchozí kapitoly.
Current trends in financial markets
Keywords: bankovnictví; blockchain; digitalizace; finanční trh; kryptoměny; trendy; banking; blockchain; digitalization; financial market; cryptocurrencies; trends