Tvorba WWW aplikace s využitím relační databáze pro oddíl SK Studenec - Erlebach, Michal (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato bakalářská práce je zaměřena na vývoj webové aplikace pro oddíl SK Studenec. První část práce je čistě teoretická a zabývá se softwarovou architekturou Model-View-Controller. Konkrétně je zde objasněn princip, vlastnosti a varianty MVC. Koncept MVC je poté využit při realizaci portálu SK Studenec, které je věnována druhá část této práce. Součástí praktické části je také popis řešení konkrétních situací při vývoji webové aplikace jako například návrh databáze, vzhled a rozvržení stránek nebo systém uživatelských rolí.
WWW application with usage of relational database for SK Studenec club
Keywords: MVC; model-view-controller; MVP; model-view-presenter; softwarová architektura; PHP; MySQL; webová aplikace; redakční systém; CMS; software architecture; web application; content management system