Hodnocení využití výrobní kapacity vybraného podniku, stanovení bodu zvratu - Žáková, Anna (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce se zabývá hodnocením využití výrobní kapacity ve vybraném podniku, stanovení bodu zvratu. Teoretická část je zaměřena na teorii podniku a výroby, dále pak na výrobní kapacitu a její využití, směnnost a časové fondy. V praktické části je popsán podnik Technometra Český Brod, a.s. a provedena analýza časového využití výrobních kapacit vybraných skupin strojů v jednotlivých měsících. Dále je v práci souhrn časového využití kapacity v letech 2012-2016, popsané zhodnocení stavu a doporučení pro zlepšení stavu.
Evaluation of production capacity utilization of the chosen company, determination of break even point.
Keywords: podniky; využití; kapacita; směnnost; companies; evaluation; capacity; time-shift operation