Zařízení pro tažení automobilových návěsů za zemědělskými stroji - Stanik, Jan (Univerzita Pardubice, 2015)
Uvedená diplomová práce je zaměřena na konstrukční návrh podvozku pro tažení automobilových návěsů za zemědělskými stroji. Cílem této práce je návrh konstrukce podvozku, který může být uveden do provozu na pozemních komunikacích. Tímto podvozkem se zlepší jak využitelnost těžkých traktorů, tak i celková produktivita v zemědělství.
Equipment for towing car trailers for agricultural machinery
Keywords: trailer; legislation; chassis; construction; axle load; utilization; návěs; legislativa; podvozky; konstrukce; zatížení; využitelnost