Využití laserového skeneru pro měření deformací karoserií osobních vozidel po dopravní nehodě - Hlavůněk, Ivo (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce se zabývá možnostmi měření deformací vozidel po nehodě. Srovnává postup měření rozměrů motorového dvoustopého vozidla dle normy ČSN 30 0521 z roku 1955 a novější způsob skenování 3D laserem. Popisuje zásady měření včetně výpočtu chyb, úskalí měření a základní návod a nastavení k obsluze laserového fázového skeneru Faro Focus 3D.
The application of a laser scanner for measuring body deformation passenger cars after traffic accident
Keywords: měření rozměrů vozidla; norma ČSN 30 0521; laser; skener; measuring of vehicle dimensions; scanning