Vnímání těla v české poezii psané ženami po roce 2000 - Kovaříková, Hana (Univerzita Pardubice, 2017)
Práce s názvem Vnímání těla v české poezii psané ženami po roce 2000 se odráží od vydaných sbírek sedmi současných autorek, kterými jsou Olga Stehlíková, Simona Racková, Tereza Riedlbauchová, Kateřina Piňosová, Věra Rosí, Kateřina Rudčenková a Natálie Kocábová. Praktická část, založená na analýze básní autorek, rozdělená do patnácti motivů, podává podrobnější vhled do pojímání tématu tělesnosti současnou českou poezií. V teoretické části je zakotvena charakteristika pojmu tělesnosti, a to především z fenomenologického hlediska, shrnutí současné české poezie, tedy poezie po roce 2000 s předvojem v devadesátých letech, a v poslední řadě také vymezení pojmu motiv.
Body Experience in Poetry Written by Women since 2000
Keywords: současná česká poezie; ženská poezie; tělesnost; motivy; contemporary Czech poetry; female poetry; body experience; motives