Fotopolymerace alkydové pryskyřice s vynylovými monomery - Herman, David (Univerzita Pardubice, 2006)
Cílem práce bylo vyhledání v odborné literatuře a patentech údaje o složení a vlastnostech hybridních UV vytvrzovatelných systémů na bázi alkydové pryskyřice. Dále metodou FTIR sledování reakční kinetiky fotopolymerace těchto směsí v závislosti na typu a poměru jejich složek. Zhodnocení základních mechanických vlastností vytvrzených filmů z těchto směsí.
Photopolymeration of alkyd resin with vinyl monomers
Keywords: fotopolymerace; alkydové pryskyřice; glycidylmethakrylát; rostlinné oleje; FTIR spektroskopie; infračervená spektroskopie