Analýza zranitelnosti prvků kritické infrastruktury s ohledem na hrozbu terorismu - Motl, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce se zabývá problematikou kritické infrastruktury území Pardubického kraje s ohledem na možnou hrozbu teroristického útoku. Detailní analýza zranitelnosti prvku kritické infrastruktury z hlediska terorismu je provedena na příkladu mezinárodního letiště v Pardubicích. V práci jsou zhodnocena nalezená zranitelná místa. Nalezené nedostatky jsou podkladem pro navržená doporučení k nápravě. Uvedená doporučení mohou přispět k vylepšení stávajících bezpečnostních opatření.
Analysis of the vulnerability of the elements of critical infrastructure considering the threat of terrorism
Keywords: kritická infrastruktura; ochrana kritické infrastruktury; terorismus; bezpečnostní opatření; letecká doprava; letiště; critical infrastructure; protection of critical infrastructure; terrorism; safety measures; air transport; airport