Chlorované bifenyly a možnosti jejich destrukce chemickými metodami za běžných reakčních podmínek - Weidlich, Tomáš; Lacina, Petr (Vodní zdroje Ekomonitor, spol. s r.o., 2017)
Příspěvek se bude zabývat popsanými a ověřenými postupy vhodnými pro účinné štěpení vazeb uhlík-chlor ve struktuře (poly)chlorovaných bifenylů a srovnání účinnosti těchto metod pro dechloraci dalších chlorovaných aromatických sloučenin za podmínek použitelných pro aplikace on site.
Available chemical methods for degradation of chlorinated biphenyls at current reaction conditions
Keywords: chemická oxidace; chemická redukce; chlorbenzen; kontaminované vody; chemical oxidation; chemical reduction; chlorobenzene; waste water