Rekonstrukce osobního vozu ř. Bdmtee na řídící vůz pro příměstskou dopravu - Bolo, Michael (Univerzita Pardubice, 2005)
Diplomová práce se zabývá modernizací osobního vozu pro příměstskou dopravu, řady Bdmtee na řídící vůz pro vedení vlakových souprav. Potřeba řídících vozů je v dnešní době nevyhnutelná z důvodu šetření nákladů. Modernizovaný řídící vůz v některých variantách řešení umožňuje plnohodnotnou přepravu cestujících na invalidním vozíku, jízdních kol a kočárků. Na výkresové dokumentaci jsou možná řešení uspořádání interiéru.
Reconstruction of carriage series Bdmtee to driving car for regional traffic
Keywords: řídící vůz; Rekonstrukce; modernizace; příměstská doprava