Nové možnosti terapie primární myelofibrózy - Vlček, Antonín (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato bakalářská práce zpracovává téma nových možností terapie primární myelofibrózy. Jednotlivé kapitoly poskytují vhled do komplexnosti daného onemocnění, zahrnující patogenezi, diagnostiku a symptomatologii. Poslední kapitola, věnovaná terapii, shrnuje nejen dosavadní konvenční přístupy terapie primární myelofibrózy, ale zabývá se také novými možnostmi terapie. Tyto nové možnosti zahrnují inhibitory Janusových kináz, histonových deacetyláz nebo hypometylační látky. Dalšími příklady jsou inhibitory telomerázy, Aurora kinázy A či inhibitory anti-apoptotické signalizace.
New Possibilities Of Treatment Of Primary Myelofibrosis
Keywords: primární myelofibróza; myeloproliferativní neoplázie; patogeneze; léčba; primary myelofibrosis; myeloproliferative neoplasm; pathogenesis; therapy