Určení hodnoty vybraného podniku - Fritz, Martin (Univerzita Pardubice, 2013)
Diplomová práce se zabývá určením hodnoty vybraného podniku. Teoretická část je věnována charakteristice oceňování podniků a finanční analýze. Jsou zde vymezeny základní pojmy, metody oceňování, finanční ukazatele a hodnotící modely celkové finanční situace podniku. V praktické části je charakterizována společnost N+N spol. s r.o. Je provedena finanční analýza na společnosti N+N spol. s r.o. Dále byly použity tři metody pro zjištění hodnoty podniku. V závěru práce je provedeno celkové vyhodnocení použitých metod a nakonec jsou formulována doporučení.
Determination the value of the selected company
Keywords: oceňování podniků; hodnota podniku; metody ocenění; úroková míra; finanční analýza; rozbor výsledků hospodaření; poměrové ukazatele; modely celkového hodnocení; finanční situace; valuation of a company; value of a company; methods of evaluation; interest rate; financial analysis; analysis of financial results; ratios; rating models; financial situation