Konkurence a konkurenceschopnost a jejich aplikace v bankovnictví - Černohorský, Jan (Univerzita Pardubice, 2006)
S pojmy konkurence a konkurenceschopnost se setkáváme dennodenně v odborných i laických diskusích. Tento příspěvek se snaží přiblížit rozdílné chápání těchto pojmů v České republice a v Evropské unii. Dále přibližuje tuto problematiku pomocí aplikace v bankovním sektoru.
Keywords: Konkurence; Konkurenceschopnost; banka; Bankovnictví; Competition; Competitiveness; bank; Banking