Bezpečný přenos dat ve firmě a ve státní správě - Džbánková, Věra (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato práce bude sloužit pro pochopení toho, jak mají jednotlivé firmy zabezpečit svůj informační systém. Tudíž bude sloužit studentům jako návod k tomu jak firmu správně a účelně zabezpečit. V této práci studenti zjistí, že před vlastním návrhem nějakého zabezpečení je důležité vědět, co firma dělá, jaký má informační systém, jaká ji hrozí rizika při přenosu a ukládání dat a především jaké informace jsou pro ni prioritní k utajení. Velkou roli zde také hrají pořizovací a provozní náklady na zvolená řešení zabezpečení informačního systému.
Secure data transfer in a company and in the state administration
Keywords: computer networks; data storage; data boxes; hacker attacks; classification of information; case studies; počítačové sítě; ukládání dat; datové schránky; hackerské útoky; klasifikace informací; případové studie