Modelování vývoje vybraných akciových titulů - Sedláková, Eva (Univerzita Pardubice, 2015)
Diplomová práce s názvem "Modelování vývoje vybraných akciových titulů" je zaměřena na zkoumání vývoje cen vybraných akcií ve zvoleném období a následné predikci budoucího vývoje. K této modelaci je použita fundamentální a technická analýza. Ke zkoumání jsou vybrány dva akciové tituly. Zajímavou částí práce je srovnání predikce se skutečným vývoje, který nalezneme na konci. V práci se také mimo jiné můžeme dočíst informace o akciích, burzách a analýzách, kterými můžeme vývoj predikovat, jako jsou například fundamentální, technická a psychologická analýza.
Modeling the development of selected share titles
Keywords: shares; stock exchange; stock exchange indexes; fundamental analysis; technical analysis; psychological analysis; Box-Jenkins methodology; economic time series; ARMA; prediction; analysis; akcie; burza; burzovní indexy; fundamentální analýza; technická analýza; psychologická analýza; Box-Jenkinsova metoda; ekonomické časové řady; predikce; analýza