Individuální automobilová doprava versus veřejná hromadná doprava v České Lípě - Penz, Jakub (Univerzita Pardubice, 2021)
Práce se zabývá chováním cestujících v dopravním systému. Zaměřuje se na využívání individuální automobilové dopravy (IAD) versus veřejné hromadné dopravy (VHD). Práce zahrnuje teoretická východiska pro danou problematiku, na kterou naváže analytická část práce. Ta obsahuje dotazníkové šetření, které zjišťuje faktory ovlivňující cestující ve výběru dopravy mezi IAD a VHD. Poslední návrhová část práce obsahuje různé řešení, které podporují větší využívání VHD na úkor IAD v České Lípě.
Individual car transport versus public transport in Česká Lípa
Keywords: individuální automobilová doprava; veřejná hromadná doprava; faktory výběru; cestující; individual car transport; public transport; factors of choice; passengers