Teorie her v konkurenčním prostředí - Nováková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2013)
Diplomová práce se zabývá problematikou teorie her a její aplikace v konkurenčním prostředí. Snahou je podat ucelený pohled na možnosti aplikace teorie her v oligopolních podmínkách. Součástí práce je vytvoření příkladů rozhodovacích situací a porovnání konkrétních dvou oligopolních společností.
Theory of games in competitive environment
Keywords: teorie her; konflikty; konkurence; oligopol; game theory; conflicts; competition; oligopoly