Vývoj prvků pasivní bezpečnosti ve vztahu ke konstrukci vozidla - Koleček, Libor (Univerzita Pardubice, 2012)
Bezpečnost vozidel z hlediska jejich konstrukce v oblasti pasivní bezpečnosti. Popis vývoje a testování moderních prvků bezpečnosti vozidel. Náhled na budoucnost vývoje prvků pasivní bezpečnosti.
Development of passive safety features in relation to the vehicle structure
Keywords: biomechanika; EuroNCAP; crashtest; airbag; bezpečnostní pásy; pasivní bezpečnost; biomechanics; safety belts; passive safet