Analýza leteckých nehod letadel do 5700 kg v ČR - Mohylová, Eliška (Univerzita Pardubice, 2025)
Má bakalářská práce se zaměřuje na činnost Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod (ÚZPLN). Proces vyšetřování leteckých událostí v současnosti a minulosti na území České republiky. Popisuje zapojení inspektorů, postupy a strukturu závěrečné zprávy dle předpisu L 13. Praktická část obsahuje statistiku, vývoj a evidenci dat leteckých nehod od roku 1970 do 2002.
Analysis of air accidents involving aircraft up to 5700 kg in the Czech Republic
Keywords: letecké nehody; incidenty; L13; statistika; letouny; kluzáky; aircraft accidents; incidents; L13; statistics; airplanes; gliders