Nezávislé zatáčení kol zadní nápravy experimentálního vozidla - Hron, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2019)
Práce se zaměřuje na výpočet pólu zatáčení a výpočet úhlů natočení kol experimentálního vozidla Dopravní fakulty Jana Pernera. V práci je zahrnut popis typů řízení zadních kol, technická provedení systémů řízení zadních kol, kinematika zatáčení vozidel 2WS a 4WS, rovnice pro natáčení kol vozidel se systémem 4WS, metodika měření poloměru zatáčení.
Independent cornering of the rear axle wheels the experimental vehicle
Keywords: Experimentální vozidlo; 4WS; vyšetření pólu zatáčení; natáčení zadních kol; Experimental vehicle; 4WS; searching for a pole turn; rear wheel steering