Sociální deviace a protiprávní jednání páchané v důsledku onemocnění psychickou poruchou - psychózy, neurózy a psychopatie - Lipanová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce se zabývá problematikou deviantního chování psychicky nemocných lidí. Příčinami vzniku takovýchto onemocnění a jejich projevy. Mimo to také možnostmi řešení těchto problémů a léčby duševně chorých pacientů, kteří asociální či protiprávní činy páchají, z důvodu jejich stanovené diagnózy, nevědomě.
Social deviations and acting against law commited as a result of psychological disorders - psychosis, neurisis and psychopathy
Keywords: Duševní nemoci; sociální deviace; agrese; psychologie; psychopatologie; příčetnost; detenční ústavy; psychological disorders; social deviations; agression; Psychology; psychopathology; Responsibility; detention asylums