Comparison of two translations : The picture of Dorian Gray by Oscar Wilde translated by J.W. Pimassl (1948) and J.Z. Novák (1964) - Venosová, Jitka (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce se zaměřuje na analýzu dvou uměleckých překladů Wildova Obrazu Doriana Graye. V teoretické části charakterizuje umělecký styl a překlad.
Srovnání dvou překladů : Obraz Doriana Graye od Oscara Wilda překlad J.W. Pimassl (1948) a J.Z. Novák (1964)
Keywords: Obraz Doriana Graye; Wilde, Oscar; překlady; analýza textů; Translatologie