Studium frakcionace jako metody vedoucí k efektivnímu využití sekundární vlákniny - Rašek, David (Univerzita Pardubice, 2015)
Úkolem této práce je zjistit, zda je možné použitím frakcionačního zařízení vytvořit ze sběrového papíru nižší kvality frakce s vyšší přidanou hodnotou. Oddělit je pomocí frakcionačního zařízení na frakci dlouhých vláken a krátkých vláken. Zjistit vlastnosti vstupující látky. Z jednotlivých frakcí vyhodnotit kvalitu suspenze a porovnat ji se vstupující látkou. Dále pak vytvořit ze vstupující látky i jednotlivých frakcí testovací archy. Zjistit jejich vlastnosti a porovnat je mezi sebou.
Study fractionation as a method for effective utilization of secondary fibers
Keywords: sekundární vlákna; frakcionace; sběrový papír; tlakový třídič; suspenze vláken; akcept; výpliv; secondary fibers; fractionation; recycled paper; pressure sorter; suspension of fibers; accept; reject