Trendy v profesionalizaci sociální práce - Nývltová, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2023)
Diplomová práce pojednává o trendech v profesionalizaci sociální práce a jejích změnách v pojetí. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy jako sociální práce a sociální pracovník. Tato část dále popisuje vzdělávání a kompetence sociálního pracovníka a příslušnou legislativu. Praktická část je realizována skrze kvalitativní výzkum, který je proveden pomocí rozhovorů se sociálními pracovníky. Cílem výzkumu je zjistit, jak sociální pracovníci vnímají profesionalizaci sociální práce a jaká jsou jejich případná doporučení pro tuto oblast.
Trends in the professionalization of social work
Keywords: sociální práce; sociální pracovníci; profesionalizace; profesionalita; social work; social workers; professionalization; professionalism