Digitalizace a transparentnost veřejné správy - Beranová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce je zaměřena na digitalizaci veřejné správy v kontextu její transparentnosti. Práce je rozčleněna do čtyř částí. V první části jsou definovány základní pojmy z oblasti veřejné správy, digitalizace a transparentnosti veřejné správy. V druhé části je vývoj digitalizace vymezen od počátku v České republice až do současnosti. Popsána je zde také digitalizace v kontextu transparentnosti veřejné správy. Třetí část je věnována transparentnosti veřejné správy, transparentnosti v kontextu digitalizace veřejné správy a otevřeným datům. Čtvrtá část práce je věnována kvalitativnímu výzkumu, pomocí něhož budou definovány silné a slabé stránky digitalizace v kontextu transparentnosti a v návaznosti na ně budou definovány možnosti digitalizace podporující zvyšování transparentnosti veřejné správy.
Digitization and transparency of public administration
Keywords: digitalizace; transparentnost; veřejná správa; digitization; transparency; public administration