Schopnost vyhodnotit EKG křivku sestrou pracující na JIP - Myšíková, Eliška (Univerzita Pardubice, 2022)
Diplomová práce je zaměřena na teoretické vědomosti všeobecných sester pracujících na jednotkách intenzivní péče v oblasti monitorace a interpretace EKG křivky. Je rozdělena na část teoretickou a část průzkumnou. Teoretická část poskytuje na základě odborné literatury teoretické poznatky z oblasti arytmologie. Průzkumná část je provedena pomocí znalostního dotazníku vytvořeného na základě zahraničních studií na vzorku respondentů všeobecných sester JIP a ARO. Výsledky výzkumu jsou uvedeny v závěru práce.
Electrocardiogram interpretation ability among ICU nurses
Keywords: elektrokardiografie; znalost sester; intenzivní péče; arytmie; electrocardiography; knowledge of nurses; intensive care; arrhythmias