Dálkové ovládání krabího pohybu robota - Paclík, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2013)
Cílem práce je navrhnout a implementovat software dálkového ovládání čtyřkolového mobilního robota, který bude mít všechna kola hnaná s možností natočení. Dálkové ovládání bude realizováno pomocí mobilního telefonu s operačním systémem Android. Robot se bude moci pohybovat v režimu krabím, otočném a plynulém. V teoretické části bude rozbor těchto tří pohybových režimů včetně matematických vzorců a jejich odvození, popis návrhu softwarového vybavení pro řídící i ovládací jednotku a návrh komunikačního protokolu mezi ovládací jednotkou a řídící jednotkou robota. Praktická část bude obsahovat popis mechanického provedení čtyřkolového robota, jeho elektrické zapojení a popis implementace softwaru pro obě řídící jednotky.
Remote control crab motion robot
Keywords: Android; programování; vzdálené ovládání; LeJOS; MINDSTORMS; LEGO; TETRIX; programming; remote control