Vývoj řízení města Chrudimě v kontextu s městskou správou Habsburské monarchie v letech 1740-1848 - Šebestová, Sylva (Univerzita Pardubice, 1999)
V práci se autorka zabývá vývojem městských orgánů v Chrudimi v souvislosti s vývojem Habsburské monarchie v letech 1740-1848, přičemž navazuje údálostmi po Bílé hoře.
Direction of the town Chrudim in context with municipal administration of Habsburk monarchy in years 1740-1848
Keywords: Chrudim; městská správa; Habsburská monarchie; městské orgány; historický vývoj; veřejná správa